bootstrap buttons

Γνωρίστε την Παυλώνια


Η Παουλόβνια είναι φυλλοβόλο δέντρο με καταγωγή από την κίνα και το όνομα της το εχει πάρει προς τιμήν της Βασίλισσας Άννας Pavlovna της Ολλανδίας(1795-1865) κόρη του Τσάρου Paul της Ρωσίας. Για τον ίδιο λόγο ονομάζεται "δέντρο Princess".

Η Παυλώνια είναι γένος φυτών της μονογονικής οικογένειας Paulowniaceae, που αποτελείται από 23 είδη (P. tomentosa, P. fortunei, P. Kawakamii, P. elongata, P. catalpifolia, P. australis, P. viscosa κ.ά.). Όλα κατάγονται από την Κίνα εκτός από το P. fortunei, το οποίο απαντάται στο Βιετνάμ και το Λάος. Η P. tomentosa επίσης φύεται στην Κορέα και την Ιαπωνία. Σήμερα η Παυλώνια καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Το ξύλο της Παυλώνιας έχει ανοιχτόχρωμο καρδιόξυλο και από αιώνες χρησιμοποιείται στην Ασία επειδή είναι ευκατέργαστο και έχει όμορφη δομή. 

 Όλα τα είδη της Παυλώνια είναι ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα- η Παυλώνια έχει την καταπληκτική ετήσια ανάπτυξη των 3-5 μέτρων τον χρόνο και δικαίως έχει πάρει τον τίτλο του πιο γρήγορα αναπτυσσομένου δέντρου στον κόσμο. Ένα δέντρο τριών ετών φτάνει τα 10-15 μέτρα, ενώ ένα ώριμο δέντρο Παυλώνιας φτάνει το μέγιστο ύψος των 20 μέτρων. Λόγω αυτής της ιδιότητάς τους, κάποια από τα είδη της Παυλώνιας, όπως η Paulownia tomentosa, η Paulownia elongata, η Paulownia fortunei κ.ά., χρησιμοποιούνται εντατικά σε φυτείες για υλοτομία, για παραγωγή βιομάζας και βιοκαυσίμων, για ζωοτροφή, αλλά και σε αναδασώσεις, ως καλλωπιστικό δέντρο, στην μελισσοκομία κ.ά.


Σε ιστορικό πλάνο, η Κίνα ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη παραγωγός της Παυλώνιας. Η ξυλεία της Παυλώνιας χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων, για οικοδομικές κατασκευές, παιχνίδια, κοντραπλακέ, μουσικά όργανα και πακετάρισμα. Στη Κίνα η Παυλώνιας καλλιεργείται σε συνολική έκταση 2,5 εκ. εκταρίων, από τα οποία σε 1,3 εκ. πραγματοποιείται συνδυασμένη καλλιέργεια. Στα τμήματα μεταξύ των βραγιών της δεντροκαλλιέργειας, φυτεύονται άλλες καλλιέργειες όπως βαμβάκι, καλαμπόκι, τσάι κ.ά.

Το 19ο αι. η Παυλώνια εισχωρεί και στην επικράτεια της ΗΠΑ. Οι σπόροι της Παυλώνιας χρησιμοποιούνταν ως υλικό περιτυλίγματος στην μεταφορά περίτεχνων πιάτων πορσελάνης μέσα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, από την Κίνα προς τις ΗΠΑ. Μετά από το ξετύλιγμα, οι παρασυρμένοι από τον αέρα μικροί σπόροι, φύτρωναν και τα δέντρα της Παυλώνιας προσαρμόστηκαν εύκολα στο περιβάλλον της Αμερικής. Η προσαρμογή της ήταν τέτοια που πλέον σε ορισμένες πολιτείες να θεωρείται πλέον αυτοφυές είδος.

Από την δεκαετία του εβδομήντα του 20ου αι., η Ιαπωνία δεν είναι σε θέση να παράγει αρκετή Παυλώνια, για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Στην Ιαπωνία η εξωτερική εμφάνιση της ξυλείας εκτιμάται πολύ και γι’αυτό στις περισσότερες οικογένειες υπάρχει τουλάχιστον ένα αντικείμενο ή έπιπλο, κατασκευασμένο από Παυλώνια. Η Ιαπωνία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή ώριμων δέντρων και ξυλείας Παυλώνιας. 

Τα ταχέως αναπτυσσόμενα είδη της Παουλόβνιας μπορούν να παράγουν εξαίρετη ξυλεία μέσα σε 8-15 έτη, από την αρχική φύτευση, και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει κανένα άλλο δέντρο στον κόσμο. Μόνο στην Κίνα καλλιεργούνται 1,2 δισεκατομμύρια δέντρα Παυλώνιας για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ξυλεία. Στην δεκαετία του 1990 δημιουργούνται φυτείες για την παραγωγή Παυλώνιας κυρίως στις μέσο-ατλαντικές και νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και στην Αυστραλία. Οι φυτείες αυτές παράγουν πλέον ξυλεία υψηλής ποιότητας. Η ταχέως αναπτυσσόμενη Παυλώνια αποτελεί προσιτή εναλλακτική του όλο και πιο σπάνιο άγριου είδους της, που συναντιέται σε φυσικές συνθήκες. Η Παυλώνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική του δυτικού κόκκινου κέδρου, της μπάλσας, των μαραντών και της αμερικάνικης τιλιάς. Σήμερα φυτείες από Παυλώνια υπάρχουν σχεδόν σ’όλη την Ευρώπη.


Το δέντρο που μπωρεί να σώσει το Πλανήτη

Μετά από καταστροφικές πυρκαγιές σε δάση, ξαναγεννιέται ταχύτατα από το δυνατό ριζικό σύστημά του. .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!

Παυλώνια

Elongata 

Η Παυλώνια εχει την καταπληκτική ετήσια ανάπτυξη 3-5 μέτρα τον χρόνο και εχει πάρει τον τίτλο του πιο γρήγορου αναπτυσσομένου δέντρου στον κόσμο. Ένα δέντρο τριών ετών φτάνει τα 10-15 μέτρα ενώ ένα ώριμο δέντρο παυλώνιας φτάνει το μέγιστο ύψος των 20 μέτρων.

Το δέντρο ζει για πολλά χρόνια 70-100χρονια και είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες
Το είδος Paulownia elongata  αντέχει στο κρύο έως - 20°С.


Τηλεφωνικές Παραγγελίες 24410 84140
1 τεμάχιο 5€
Από 1 εως 4 φυτά μεταφορικά +5€
Τα μεταφορικά πληρώνονται με την παράδοση. 

Παυλώνια

Tomentosa

Η Παυλώνια εχει την καταπληκτική ετήσια ανάπτυξη 3-5 μέτρα τον χρόνο και εχει πάρει τον τίτλο του πιο γρήγορου αναπτυσσομένου δέντρου στον κόσμο. Ένα δέντρο τριών ετών φτάνει τα 10-15 μέτρα ενώ ένα ώριμο δέντρο παυλώνιας φτάνει το μέγιστο ύψος των 20 μέτρων.

Το δέντρο ζει για πολλά χρόνια 70-100χρονια και είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες
Το είδος Paulownia tomentosa αντέχει στο κρύο έως - 27°С.


Τηλεφωνικές Παραγγελίες 24410 84140
1 τεμάχιο 5€
Από 1 εως 4 φυτά μεταφορικά +5€

Τα μεταφορικά πληρώνονται με την παράδοση. 


ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ E-BANKING
Μετά την κατάθεση αποστήλετε το αποδεικτικό στο fax : 24410 82104.
Piraeus GR4301726050005605011823715
Alpha bank GR1701403200320002101246326
PayPal Με χρεωστική η πιστωτική κάρτα

ΑΝΘΩΝΑΣ E-SHOP

Επισκεφθείτε το τώρα

Βρείτε πήλινες γλάστρες, διακοσμητικά κήπου κ. α.

Τηλ χωρίς χρέωση για όλη την Ελλάδα: 800 1000 300 
Email: infol@agroplants.gr

Με όποια συσκευή

Κινητό, Tablet, Laptop, Pc.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AGROPLANTS

  •    Copyright © 2019 Agroplants  
  •    Disigned by D.Goulionis

web page counter